کلانشهرها از کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی رنج میبرند
به گزارش خبرخودرو، رئیس کمیسیون شوراها وامور داخلی کشور در دوره دهم مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به وضعیت ناوگان حملونقل عمومی کشور در دوران شیوع کرونا بر لزوم برنامهریزی در جهت نوسازی و افزایش تعداداتوبوس و واگنهای مترو در کلانشهرها تاکید کرد.
محمدجواد کولیوند در گفتگو با خبرنگارخبرخودرو در خصوص وضعیت ناوگان حملونقل عمومی در دوران شیوع کرونا اظهار داشت:ناوگان حملونقل عمومی اعم از مترو، تاکسی و اتوبوس است و با توجه به اینکه طرح ترافیک در شهر تهران نیز به دستور ستاد ملی مبارزه کرونا لغو شده، با افزایش استفاده شهروندان از وسیله نقلیه شخصی مواجه هستیم که البته بسیاری از شهروندان نیزاز مجموعه ناوگان عمومی بهره میبرند.
وی افزود: تعداد اتوبوسهای ناوگان عمومی درکلان شهرها از جمله تهران در سالیان اخیر، افزایش نیافته که با توجه به شیوع کروناو لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، حفظ سلامتی شهروندان را با مخاطراتی همراه نموده است.
نماینده مردم کرج در مجلس دهم شورای اسلامی تاکیدکرد: در صورت عدم رعایت فاصله اجتماعی، طریقه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا مشکل ساز خواهد شد.
کولیوند تصریح کرد: اقدامات خوبی در جهت بهبود وضعیت ناوگان حملونقل عمومی در این دوران، از سوی شورای شهر و شهرداری تهران انجام شده اما توسعه ناوگان عمومی حائز اهمیت بسیاری است و میبایست در این خصوص اقدامات جدی صورت گیرد.
وی افزایش تعداد ناوگان اتوبوسرانی را نیازمند یک برنامه به عنوان مثال چهار ساله دانست و گفت: این امر به سادگی و به سرعت قابل تحقق نیست و میبایست طی یک برنامه مدون به ازای هر سال و یا هر شش ماه، در جهت بهینهسازی، نوسازی و افزایش ناوگان اقدام نمود.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در دوره دهم مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و اتوبوسهای بین شهری درکلانشهرها گفت: چارهای جز این نیست اما استفاده از بخش خصوصی، نیازمند پیشبینی اعتبار از سوی مجموعه شهرداری تهران در سازمان حملونقل عمومی و بار است و تنها تأمین قسمتی از هزینهها، به وسیله فروش بلیت میسر خواهد بود.
کولیوند یادآور شد: هزینه اخذ شده از مسافران ناوگان اتوبوسرانی توسط شهرداری در شهر تهران، بسیار کمتر از هزینه تمام شده است.
وی ادامه داد: اگر قرار بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی باشد باید در بودجه شهرداری پیشبینی میشد و یا میبایست در حال حاضررقمی را به این امر اختصاص دهند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت نوسازی اتوبوسهای فرسوده و گازی در کلانشهرها گفت: اقدامات در این خصوص علاوه براینکه رضایت بخش نیست نیازمند اجرای آن طی یک برنامه چند ساله و اختصاص رقم سنگین است.
کولیوند در خصوص ضرورت استفاده از اتوبوسهای برقی در شهر تهران بیان کرد: تنها بخشی از زیرساختها و برخی از شبکهها، آمادگی ورود اتوبوسهای برقی به چرخه حملونقل را دارند و زیرساختهای اساسی برای کل شبکه درون شهری مهیا نیست؛ لذا در خصوص حملونقل عمومی اقدامات بسیاری میبایست انجامشود.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در دوره دهم مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: گام اول را میبایست شورای شهرکلانشهرها بردارند و با وجود اینکه در جلسات این شوراها، همواره موضوع توسعه ناوگان حملونقل مطرح بوده اما به عنوان مثال در شهر کرج طی شش سال گذشته تنهاشاهد ورود حداکثر 100 دستگاه به ناوگان، البته به عنوان جایگزین خودروهای فرسوده بودهایم که گرهگشای مشکلات نخواهد بود.